Confidenţialitate

Comisarul Christian Ciocan, demis din funcția de director în MAI după scandalul de la o secție de poliție

Comisarul-șef de poliție Christian Ciocan a fost demis din funcția de director împuternicit al Unității de Politici Publice a MAI, anunță Ministerul de Interne.

„Ca urmare a raportului scris prezentat de către directorul general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în legătură cu situația expusă în spațiul public, ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii ofițerului de poliție din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI”, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit sursei citate, în continuare comisarul-șef de poliție Ciocan Christian își va desfășura activitatea în funcția de execuție ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Reprezentanții Sindicatului Europol l-au acuzat pe comisarul șef Christian Ciocan, director împuternicit al Unității de Politici Publice din MAI, că a încălcat legea prin șapte fapte. Potrivit sindicaliștilor, Ciocan i-a amenințat și a încercat să-i intimideze pe agenții de Poliție.

Incidentul a fost relatat pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

„Ciocan a pătruns pe o stradă unde acționa indicatorul „Accesul interzis” și la solicitarea agenților a refuzat să se legitimeze, așteptând probabil să fie recunoscut de la televizor. Ulterior, agenții de poliție au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuțele de înmatriculare, nu avea actele asupra și a refuzat să respecte indicațiile polițistului. Pentru cele 7 fapte, Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6000 lei, iar ca măsuri complementare a fost reținută plăcuța cu numărul de înmatriculare și i-a fost suspedat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile”, scrie pe rețeaua de socializare.