Confidenţialitate

Comasarea alegerilor din 2024, luată în calcul de PNL. Alina Gorghiu: „Avem și drafturi de proiecte legislative, au fost analizate”| VIDEO

Comasarea alegerilor din 2024 este luată în calcul de PNL și chiar s-a lucrat la un draft legislativ, spune Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Piața Victoriei, de la Europa FM, moderată de Mădălina Dobrovolschi.

În acest moment trebuie discutat care dintre alegeri pot fi comasate, spune Alina Gorghiu. Cert este că ar fi o „catastrofă” să obosești electoratul chemându-l de fiecare dată să voteze, este de părere președintele interimar al Senatului:

„În opinia mea, rațional, de bun simț, cu argumente care merg de la partea socială, politică, financiară, mă duc la concluzia că am fi total lipsiți de rațiune dacă n-am comasa alegerile. Există scenarii de lucru și aici, ce comasezi, locale cu parlamentare, parlamentare cu prezidențiale și așa mai departe. A prefera să obosești electoratul din Romnânia, să ai un absenteism care va fi undeva la cote extraordinar de mari, a avea o putere pe următorii 4 ani care să-ți facă reforme în acești 4 ani de liniște fără alegeri nelegitimată de votul românilor, ar fi o catastrofă.”

Din punct de vedere legislativ lucrurile se pot rezolva din timp, mai explică Alina Gorghiu, la Europa FM, care adaugă că PNL a conceput deja drafturile de proiecte legislative în acest sens:

„Dacă până în luna iunie cel târziu adoptăm aceste legi care presupun suprapunerea alegerilor, atunci nu avem niciun fel de impediment. (…) N-aș putea spune că sunt pași concreți, PNL a făcut această propunere în interiorul coaliției de a se gândi coaliția la eventualitatea suprapunerii alegerilor, avem și niște drafturi de proiecte legislative care merită discutate, au fost analizate și din punct de vedere constituțional ele stau în picioare, dar consensul trebuie să existe în această coaliție pentru a se ajunge la implemetarea acestor idei.”

Urmăriți în continuare Piața Victoriei, cu Mădălina Dobrovolschi și Alina Gorghiu:

Citește și: Alina Gorghiu, la Europa FM: „Asocierea cu PSD a avut costuri de imagine. Eram în criză politică dacă stăteam cu ochii pe sondaje” | VIDEO