Comandantul echipei de specialişti români care ajută autorităţile albaneze: Este o muncă foarte grea | AUDIO

Este zi de doliu naţional în Albania după cutremurul care a făcut cel puţin 28 de morţi şi peste 600 de răniţi.Echipele de salvatori din mai multe ţări, printre care şi România, ajută la scoaterea victimelor de sub dărâmături.

Nu se ştie deocamdată câţi oameni sunt captivi sub zidurile zecilor de clădiri prăbuşite. În acelaşi timp, mii de persoane din Durres au petrecut noaptea în corturi instalate de autorităţi.

Până acum, 45 de victime ale cutremurului au fost scoase la lumină în viaţă, trei dintre ele rănite grav.

Printre salvatorii aflaţi în localitatea Durres se află şi colonelul Pirtea, comandantul echipei de 54 de specialişti români care ajuta autorităţile albaneze.

“Este o muncă foarte grea, este un volum imens de dărâmături, presiunea populației – și pe bună dreptate, oamenii sunt triști, supărați, furioși uneori pe autorități. În această localitate nu există apă potabilă, urmează să fie adusă”, a spus colonelul Vasile Pirtea la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul albanez Edi Rama a proclamat starea de urgenţă în cele mai afectate oraşe Thumane şi Durres pentru o perioadă de 30 de zile. Festivităţile din 28 şi 29 noiembrie, dedicate zilei naţionale, au fost anulate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS