Coloane de mașini la granița vestică

Circulaţia prin punctele de trecere a frontierei din vestul ţării creşte de la o oră la alta, după ce românii care muncesc în vestul Europei au început să vină în ţară pentru a-şi petrece sărbătorile cu familia din ţară. Poliţia atenţionează că şi pe drumurile naţionale care fac legătura cu vestul ţării, circulaţia creşte mult.

Cel mai aglomerat punct de trecere a Frontierei este cel de pe autostrada Nădlac-Arad, unde la intrarea în ţară se aşteaptă circa 30-40 de minute. Oamenii spun că şi la ieşirea din ţară sunt timpi de aşteptare. Aglomeraţia speciFică lunii decembrie are loc pe fondul controalelor amănunţite începute în noiembrie, care sunt cauzate de teama de terorişti. Pentru a face faţă traficului mare aşteptat în această perioadă, la graniţe s-au luat măsuri speciale.

În judeţul Arad sunt 4 puncte auto de trecere a Frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.

Pentru că pe autostrăzile A1 Arad – Nădlac şi M43 din Ungaria se vor forma coloane de autovehicule, poliţia le recomandă conducătorilor auto care le încheie să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să oprească din timp.
În decembrie 2014, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.980.000 de persoane, dintre care peste 1.400.000 persoane au trecut graniţa România-Ungaria.

Pentru a reclama diferite nemulţumiri de cum merg controalele în frontieră puteţi suna la 021-9590, iar informaţii privind punctele de trecere a frontierei găsiţi şi pagina de internet a Poliţiei de Frontieră, la adresa politiadefrontiera.ro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS