Coloane de camioane la principalele puncte de frontieră cu Ungaria

Sute de camioane aşteptau, azi dimineaţă, să iasă din ţară prin principalele puncte de frontieră cu Ungaria, după ce statul vecin a interzis accesul pe teritoriul său pentru vehiculele cu o capacitate de peste 7,5 tone de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, astfel că acestea au aşteptat la graniţă.

Cele mai mari cozi sunt la Nădlac I, Nădlac II şi Borş, vămi în care s-a aşteptat până la patru ore.

Automarfarele care urmau să intre în Ungaria au fost oprite la graniţă încă de marţi, de la ora 23.00, restricţia fiind ridicată abia miercuri noaptea, la ora 23.00.

În fiecare din vămile Nădlac I, Nădlac II (Arad) şi Borş (Bihor) se adunaseră sute de camioane până la reluarea traficului greu în Ungaria. Cei mai mulţi şoferi au aşteptat în coloane înainte de punctele de frontieră pentru că parcările din vestul ţării erau deja pline.

În cursul dimineţii, situaţia s-a îmbunătăţit, iar timpii de aşteptare au scăzut la 100 – 110 minute în Nădlac I, Nădlac II şi Borş. În aceste puncte de frontieră se lucrează la capacitate maximă pentru verificarea automarfarelor.

Pe autostrada pan-europeană, unde se află Vama Nădlac II, coloana de automarfare a ajuns la câţiva kilometri. Vehiculele sunt oprite pe banda de urgenţă, iar traficul nu este afectat.

Ungaria a impus o interdicţie de 24 de ore pentru circulaţia camioanele cu o capacitate de peste 7,5 pentru că miercuri a fost sărbătoare naţională, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS