Confidenţialitate

Coloana Infinitului de la Târgu Jiu, din nou ținta unor acte de vandalism

Actul de vandalism avut loc duminică după-amiază, atunci când în Parcul Coloanei Infinitului se aflau foarte mulți turiști.

De altfel, cea care a scris pe unul dintre modulele Coloanei este o fetiță din Olt, în vârstă de 12 ani, care venise cu părinții să vadă operele lui Brâncuși de la Târgu Jiu – transmite corespondentul Europa FM, Gabriela Mladin. .

Polițiștii locali, care păzesc non-stop aceste opere, nu și-au dat seama ce face fetița decât atunci când aceasta se pregătea să mai scrie pe un modul.

Ei susțin însă că totul s-a întâmplat sub privirile părinților, care au și fost amendați cu suma de 500 RON, contravenția maximă pentru acte de vandalism.

Din păcate, în ultimii ani operele lui Brâncuși au suferit foarte multe vandalizări, iar ultima cercetare asupra monumentelor făcută de Institutul Optoelectronica a scos la iveală faptul că materialul folosit de Brâncuși pentru realizarea coloanei infinite, masa tăcerii și poarta sărutului este afectat în special de resturi de mâncare și lichide vărsate de turiști pe opere.