Confidenţialitate

COLECTIV: Procurorii au avut la dosar numai câteva cadre din interiorul clubului, nu și din exterior

În dosarul deschis la Parchetul General, după incendiul de la Colectiv, nu au ajuns imaginile surprinse în exterior, la câteva momente după tragedie, potrivit unor surse citate de Mediafax.

La dosar sunt doar câteva cadre cu interiorul clubului și nimic din filmarea care a fost publicată joi.

Precizările vin după ce procurorii Parchetului General au anunțat, de joi, că nu aveau la dosarul Colectiv filmulețul publicat și nici nu știau de existența înregistrării. Astfel, au fost solicitat Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru a fi pusă la cauza care vizează modul în care au intervenit autoritățile.

„Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică nu au avut la dosarul cauzei înregistrarea video în cauză și nici nu au avut cunoștință de existența acesteia în cursul derulării anchetei penale, care s-a finalizat prin trimiterea în judecată a unui număr șase persoane fizice și două persoane juridice”, transmite Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

Joi, Libertatea a publicat 20 de minute și 40 de secunde filmate chiar de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul tragediei de la clubul bucureștean Colectiv.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, anunță că va lămuri controversele provocate de apariția unei înregistrări video cu primele momente ale intervenției de după incendiul de acum 4 ani din clubul Colectiv.