Confidenţialitate

Cod roșu de precipitații la Vâlcea. Pompierii sunt pregătiți să intervină. Când intră în vigoare alerta | AUDIO

Codul roșu de precipitații a alertat autoritățile din Vâlcea. Pompierii spun că sunt gata să intervină cu toate mijloacele din dotare. La această oră, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență discută cu prefectul despre un plan de acțiune. La ora 15:00 ar urma să fie activat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Începând cu ora 15:00, intră în vigoare o avertizare de cod roșu de precipitații pentru județul Vâlcea. În zona montană se anunță precipitații ce pot depăși 100 de litri/mp.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență are pregătită toată tehnica de intervenție, în special motopompe de mare putere. Este gata să acționeze cu toate efectivele – adică aproximativ 400 de pompieri. Aici intră și cei care se află în zilele lor libere, dar pot fi chemați de acasă dacă este nevoie.

Pe lângă activarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, dacă situația o impune –  din ordinul prefectul poate fi activat și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției. Ceea înseamnă că – sub coordonarea prefectului de Vâlcea, în funcție de complexitatea și amploarea urgenței, pe lângă pompieri pot să ajute și alte instituții ale statului.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: BIAS 2022: Vremea amână demonstrația aeriană a celui mai mare eveniment aeronautic din România