Cod portocaliu de ploi abundente în 9 județe

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosfericã accentuatã, valabil în 9 județe din țară.

Atenționarea intră în vigoare marți, pe 24 mai, la ora 16:00 și expiră miercuri, pe 25 mai, la ora 21:00.

În intervalul menţionat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosfericã va fi accentuatã în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi averse, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindinã. În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureş, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zona de munte, cantitãţile de apã vor depãşi 20…25 l/mp şi izolat, 40 – 50 l/mp.

În seara zilei de marţi (24 mai) şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri (24/25 mai), manifestãri specifice instabilitãţii atmosferice se vor semnala cu o intensitate mai mare şi în centrul şi sudul Munteniei, inclusiv în zona Municipiului Bucureşti.
cod portocaliu

Codul portocaliu extins

O a doua atenționare cod portocaliu intră în vigoare marți, 24 mai, la ora 22:00 și expiră miercuri, pe 25 mai, la orele 15:00.
Marţi noaptea (24/25 mai) şi pe parcursul zilei de miercuri (25 mai) în zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ, Bacãu, Vrancea, Buzãu, Prahova, Covasna, Braşov şi Sibiu se vor acumula cantitãţi de apã care vor depãşi 50 l/mp şi izolat 80 l/mp.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS