Confidenţialitate

Cod portocaliu de inundații în vestul țării, pe răurile Crișul Alb și Crișul Negru | AUDIO

Este cod portocaliu de inundații în vestul țării pe răurile Crișul Alb și Crișul Negru până marți la ora 12:00.

Sute de hectare de terenuri agricole cultivate sunt inundate în județul Arad, iar un drum județean este închis din cauza inundațiilor.

În vestul țării, cele mai multe probleme sunt în zona de munte din comunele Almaș și Dieci, după ce Crișul Alb s-a revărsat pe sute de hectare de terenuri agricole și drumuri.

Primarul comunei Almaș, Aurel Ginu Costea:

„Sunt foarte multe terenuri unde nu este recoltat porumbul de pe ele, drumul județean între noi și Dieci este acoperit parțial de apă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și în comuna învecinată, Dieci, sunt probleme, după cum declaraă edilul Ștefan Galea:

„Înspre Crogna se circulă cu dificultate, avem o lamă de apă de 20-25 centimetri, porțiune de vreo 100 metri. (…) La nivelul terenului arabil, avem undeva în jur de 150, până în 200 de hectare inundate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Probleme din cauza inundațiilor au fost în județele Arad, Bihoar, Alba, Mureș și Tulcea. Pompierii au intervenit în cazul unei persoane care a rămas izolată la locul de muncă, din cauza creșterii nivelului râului Crișul Negru.

Până marți la ora 12:00 este cod portocaliu de inundații pe răurile Crișul Alb și Crișul Negru, iar alte râuri din vestul țării sunt sub avertizări cod galben.

Autor: Mihai Bucureșteanu, Ciprian Boițiu

Citește și: Un bărbat a intrat în sediul Parlamentului, după ce a sărit un gard și a spart un geam