Confidenţialitate

Cod galben de viituri pe râuri din nord-vestul și vestul țării, până la miezul nopții | FOTO

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A.) anunță că va fi cod galben de viituri pe râuri din nord-vestul și vestul țării, începând de astăzi, 6 februarie, ora 10:00, până la miezul nopții.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, I.N.H.G.A. actualizează avertizarea emisă duminică, pentru râuri din nord – vestul și vestul țării”, transmite institutul.

Prin urmare, începând de astăzi, 6 februarie, ora 10:00, până la miezul nopții, va fi în vigoare Codul galben, pe râurile: Lăpuş – sectorul situat în aval de confluenţa cu râul Cavnic (judeţul Maramureş) și Crişul Alb – sectorul situat în aval de stația hidrometrică Criscior – stația hidrometrică Gurahonţ (judeţele: Hunedoara şi Arad), anunță I.N.H.G.A.

Menționăm că se pot produce creşteri de debite şi niveluri, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare”, precizează institutul.

Reprezentanții I.N.H.G.A. recomandă astfel populației să respecte măsurile dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local, cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

„În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații”, mai precizează institutul.

Sursa foto: I.N.H.G.A.

Citește și: Curți inundate și acoperișuri smulse în județele Bistrița-Năsăud, Maramureș și Hunedoara, în urma ploilor și a vântului puternic | AUDIO