Confidenţialitate

Curți inundate și acoperișuri smulse în județele Bistrița-Năsăud, Maramureș și Hunedoara, în urma ploilor și a vântului puternic | AUDIO

Vântul puternic și ploile au creat probleme în mai multe zone din țară. În localități din județele Bistrița-Năsăud și Maramureș s-au produs inundații, iar pompierii au intervenit pentru a evacua apa din mai multe curți, beciuri ori garaje. Iar în Hunedoara, vântul a luat pe sus acoperișuri și a doborât mai mulți copaci care au căzut peste mașini.

Marius Rus, purtător de cuvânt ISU Bistrița-Năsăud: „Șase echipaje de pompieri militari și voluntari intervin pentru evacuarea apei din 27 de curți și beciuri”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din cauza cantităților mari de precipitații și a scurgerilor de pe versanți, s-au produs inundații în localitățile Căianu Mic și Căianu Mare din Bistrița-Năsăud, iar intervenția cu motopompe nu a fost posibilă aseară din cauza debitului crescut al apei. Pompierii au intervenit însă în această dimineață, ne-a spus Marius Rus, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) din Bistrița-Năsăud.

„Șase echipaje de pompieri militari și voluntari, cu tot atâtea motopompe intervin pentru evacuarea apei din 27 de curți și beciuri, dar și de pe drumurile comunale din localitățile Căianu Mic, respectiv Căianu Mare. Nu au fost înregistrate victime și nu au fost persoane care să trebuiască să fie evacuate”, a declarat Marius Rus, purtător de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Și în orașul Borșa din Maramureș, 5 gospodării au fost inundate, iar pompierii au intervenit pentru a evacua apa din curți, două susbsoluri și un garaj, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență din acest județ.

În județul Hunedoara, vântul a smuls acoperișurile unor blocuri din Vulcan și Lupeni, iar unele dintre ele au căzut peste mașini. În orașul Vulcan, un copac s-a prăbușit peste un autoturism, iar în Deva, un arbore doborât de vânt a văzut peste cablurile de curent electric. Din fericire, nu au fost persoane rănite.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Incendiu puternic de vegetație produs în două comune din Vâlcea. Pompierii au monitorizat întreaga zonă în cursul nopții | VIDEO