Cod galben și portocaliu de inundații

Hidrologii au extins avertizarea de cod galben de inundații și au emis unul portocaliu pentru câteva râuri din Prahova. În Braşov este cod galben extins de inundații până sâmbătă seară, la ora 18.00. Râuri din alte 20 de judeţe sunt de asemenea sub cod galben până duminică la ora 16.00.

Din cauza ploilor din ultimele ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie (cod portocaliu) pe râurile din bazinul Teleajen și bazinul superior al râului Prahova, județul Prahova, informează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor.

Totodată, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie (cod galben) pe afluenții Oltului aferenți sectorului Sf. Gheorghe – Feldioara, județul Brașov. Aceste fenomene se pot produce  în bazinele superioare ale râurilor Târlung, Ghimbășel și Bârsa.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ploi şi ninsori, pentru toată ţara, ce intră în vigoare de la ora 12.00 şi este valabilă până duminică la ora 9.00.