Cod galben de vânt puternic în mai multe zone ale țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică dimineața mai multe avertizări now casting de vreme severă.

Până la 13.00 este cod galben de intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 80-90 km/h în județul Covasna (localitățile Sita Buzăului, Comandău) și zona de munte a județului Sibiu.

Până la 12.00 este cod galben de intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 85-95 km/h în zonele de munte de peste cota 1800 m în județele Vâlcea și Gorj.

Până la 11.00 este cod galben de intensificări ale vântului cu viteze ce vor atinge 80…90 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada și reducând vizibilitatea, îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, în județele Suceava și Neamţ.

Zonele de munte ale județelor Prahova, Argeș, Dâmbovița și Buzău se află, până la ora 10.00, sub avertizare cod galben de intensificări ale vântului, cu viteze ce vor atinge 90..110 km/h, la altitudini de peste 1500 m.

Până la ora 08.00 este cod galben de intensificări ale vântului care local vor atinge la rafală 55-65 km/h în Jjdețul Braşov (zona de munte de peste cota 1800 m), județul Braşov (localitățile Brașov, Făgăraș, Săcele, Zărnești, Codlea, Râșnov, Victoria, Predeal, Bran, Ghimbav, Moieciu, Dumbrăvița, Hărman, Bod, Vulcan, Hălchiu, Cristian, Șinca, Poiana Mărului, Recea, Sânpetru, Mândra, Voila, Jibert, Șercaia, Comana, Hârseni, Viștea, Ucea, Părău, Șoarș, Lisa, Cincu, Beclean, Șinca Nouă, Sâmbăta de Sus, Holbav, Drăguș, Ticușu) și județul Sibiu (zona joasă).
Tot până la ora 08.00 este cod galben de intensificări ale vântului care vor atinge 90-100 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada și reducând vizibilitatea, în județul Caraş-Severin (zona de munte de peste cota 1800 m).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS