Cod Galben de precipitații însemnate cantitativ și polei

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitaţii însemnate cantitativ și polei, valabilă între 02 februarie, ora 21.00 și 04 februarie, ora 10.00.

Vor fi precipitaţii în Maramureş, Crişana şi nordul Transilvaniei, precum şi în zonele montane aferente, unde cantitãţile de apã vor depãşi local 15…20 l/mp şi izolat 35 l/mp.

Vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zãpadã, iar în zona montanã înaltã precipitaţiile vor fi mixte. În centrul şi nord-estul ţãrii, pe arii restrânse se va produce polei.

 

Din 03 februarie, ora 03.00, și până pe 04 febaruarie, ora 06.00, este valabil un Cod Galben de precipitații însemnate cantitativ și polei.

Din a doua parte a nopţii de joi spre vineri (2/3 februarie) şi pânã în dimineaţa zilei de sâmbãtã 4 februarie, în judeţul Maramureş, precum şi în zonele de munte ale judeţelor Satu- Mare, Bistriţa-Nãsãud, Mureş, Bihor, Cluj şi Sãlaj se vor acumula cantitãţi de apã care vor depãşi 30 l/mp şi izolat 60 l/mp.

La înãlţimi de peste 1.800 de metri se va depune strat consistent de zãpadã, iar temporar vântul va prezenta intensificãri cu rafale de peste 70 km/h.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS