Cod galben de ploi şi vijelii în nordul, vestul şi centrul ţării

Meteorologii au emis, sâmbătă, o atenţionare de cod galben de ploi, descărcări electrice şi vijelii, pentru mai multe judeţe din nordul, vestul şi centrul ţării, valabilă de duminică de la ora 14, până luni la ora 6 dimineaţa.

“În intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în toate zonele montane vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20…25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp”, anunta meteorologii.

ANM mai anunta ca fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului, mai ales în seara zilei de duminică şi în primele ore ale nopţii, dar pe spaţii mai restrânse.
În a doua parte a zilei de sâmbătă, îndeosebi la deal şi la munte, local vor fi averse torenţiale, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.
Pe parcursul zilei de duminică, 3 iulie, local în Câmpia Română disconfortul termic va fi ridicat, iar indiceletemperatură – umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS