Cod galben de ploi si vijelii in 16 judete din jumatatea de sud a tarii

Avertizarea este valabila de noaptea trecuta si pana vineri, la ora 15:00.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben în 16 judeţe din jumătatea de sud a ţării, unde din noaptea de miercuri spre joi şi până vineri după-amaiză vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi, în unele zone, căderi de grindină, cantităţile de apă putând ajunge la 50 l/mp.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de joi, ora 03.00 şi până vineri, la ora 15.00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Oltenia, sudul Banatului şi al Munteniei, în Dobrogea, precum şi în cea mai mare parte a Carpaţilor Meridionali.

În aceste zone, temporar vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 45-50 de litri pe metru pătrat.

Avertizarea a fost emisă pentru judeţele Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Vâlcea şi pentru unele zone din judeţele Sibiu, Argeş şi Dâmboviţa.