Cod galben de ploi si vijelii din această seară in 22 de județe

Vremea se mentine rece si in prima jumătate a săptămânii viitoare.

‘Vin ploile din acestă seară până luni dimineațăin toată țara. Meteorologii au emis cod galben pentru 22 de județe din țară: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Alba, Timiş, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Dolj.

Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat căderi de grindină, în special în sud-vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte.

Și ploile vor fi importante in toata țara la noapte.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică în Banat, Oltenia şi nord-vestul Munteniei, iar în cursul zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni şi în sud-vestul Transilvaniei, nordul Munteniei, precum şi în zona Munţilor Apuseni şi local a Carpaţilor Orientali.

Temperaturile scad, mâine, duminică vor fi cel mult 15 grade în țară, și 20 pe alocuri in sud. Vremea se mentine rece si in prima jumătate a săptămânii viitoare.