Confidenţialitate

Cod galben de ninsori și viscol în toată țara

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol pentru întreaga ţară, valabilă de vineri dimineaţă până în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Centrul Infotrafic a impus deja restricţii pentru maşinile de mare tonaj, în judeţul Maramureş, unde ninge abundent.

Atenţionarea cod galben de ninsori şi viscol este valabilă de vineri dimineaţă, de la ora 8.00, până în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.00.

Vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, iar în seara zilei de vineri şi în prima jumătate a nopţii de vineri spre sâmbătă, mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Rafalele vor depăşi 55 – 65 de kilometri pe oră şi pe arii restrânse 70 – 75 de kilometri pe oră. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului.

În nordul şi centrul ţării, dar mai ales în zonele de munte, va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind şi troienind zăpada.

În zona înaltă a Carpaţii Meridionali, vântul va sufla cu peste 90 – 100 de kilometri pe oră, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

În judeţul Maramureş, din cauza ninsorii abundente a fost restricţionat traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) pe DN18 – Pasul Gutâi, între localităţile Baia Sprie şi Mara, a anunţat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.