Cod galben de inundații în 4 județe. În Prahova, o conductă de gaze s-a rupt după o ploaie torențială

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, două atenționări Cod Galben de inundații, valabile în următoarele ore, în bazine hidrografice de pe raza județelor Covasna, Brașov, Tulcea și Constanța.

Conform prognozei, până la ora 18,00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile mici din bazinul superior și mijlociu al Oltului, aferente județelor Covasna și Brașov. Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinele hidrografice Șercaia, Valea Comorilor și pe afluenții mici ai Oltului aferenți sectorului S.H. Sfântu Gheorghe — S.H. Feldioara.

Totodată, până la ora 20,00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție în bazinele hidrografice mici din Dobrogea, județele Tulcea și Constanța.

Luni după-amiază a plouat și în Prahova, unde o conductă de gaze a fost ruptă în urma unei ploi torențiale, în localitatea Scorțeni. Două echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-au deplasat la fața locului.

“A plouat tare în zona aceea, apa s-a umflat, s-a apropiat de o punte de fier care s-a rupt și a fisurat conducta de gaze. Echipajele ISU intervin pentru a asigura zona” a declarat Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt ISU Prahova.
Potrivit acesteia nu există pericol de explozie.

“Alimentarea nu a fost oprită deocamdată. Urmează ca în zonă să ajungă echipele de la Distrigaz,dar nu există pericol de explozie” .

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS