Confidenţialitate

Cod galben de caniculă și disconfort termic în sudul și sud-vestul țării|AUDIO

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de disconfort termic ridicat, valabilă de mâine până miercuri, în județele din sudul și sud-vestul țării.

Temperaturile vor urca până la 38-39 de grade, dar vom resimți mai mult de atât din cauza disconfortului termic ridicat, a spus la Europa FM, Mihai Huștiu de la ANM.

”Va fi caniculă în Banat, Oltenia, Munteania și vestul Dobrogei. Sunt prognozate temperaturi maxime cuprinse, în general între 34 și 38 de grade, în sudul Olteniei fiind posibile și temperaturi undeva spre 39 de grade. Pe timpul nopților, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade, cu alte cuvinte, vom avea parte de nopți tropicale. Iar acel indice temperatură-umezeală va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, cu alte cuvinte, temperaturile resimțite vor fi mai ridicate decât cele indicate de termometre”, a precizat meteorologul Mihai Huștiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Valul de căldură va fi însoțit de ploi torențiale și vijelii.

“Ne așteptăm și la fenomene de instabilitate atmosferică mai accentuată, luni, mai ales în Moldova, în zona deluroasă a Munteniei și pe la munte sunt așteptate averse torențiale, intensificări ale vântului și posibil grindină și chiar vijelii”, a spus Mihai Huștiu la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De miercuri, vremea să răcorește în special în jumătatea de nord a țării, dar, în sud-vest și sud, vremea va fi în continuare căldurorasă, chiar caniculară în Lunca Dunării, unde se vor înregistra din nou 36 de grade.