Cobzality, un proiect muzical inedit, live în Deşteptarea – VIDEO

În această dimineaţă, membrii trupei Cobzality au cântat live, în Deşteptarea, în stilul lor muzical, electro world music românesc, pe care l-au adus în atenţia publicului strâns pe plaja dintre Venus şi Saturn.

Cobzality este un proiect muzical fondat în 2012 de doi dintre foștii membrii Sistem, Florin Romaşcu și Robert Magheţi, cărora li s-a alăturat, la voce, Bianca Purcărea. 

“Sistem a fost o încercare, ceva ce nu s-a mai făcut în România, iar Cobzality vine pe aceeaşi reţetă, o încercare a unui lucru care nu s-a mai făcut până acum: world music combinat cu electro, cu folclor românesc”, a spus Florin Romașcu.

Robert Magheți, unul dintre membrii Cobzality, explică şi provenienţa numelui:

“Am făcut un brainstorming şi am ajuns la numele ăsta deoarece cobza este un instrument emblematic românesc. […] Am pus terminaţia -ity ca să internaţionalizăm puţin proiectul. L-am făcut pentru export. Am zis că e uşor de rostit de către oricine de prin lume”.

Cobzality, formată din Bianca Purcărea, Robert Magheți şi Florin Romașcu, este un proiect world music. Folclorul românesc autentic, datinile și tradițiile sunt motorul principal al acestui proiect. La acestea se alătură o vastă gamă de instrumente de percuție, trompetă, caval, nai și sunete de sintetizator. 
Articole Similare