Confidenţialitate

Surse Agerpres: Coaliția de guvernare nu a ajuns la o concluzie finală în privința comasării alegerilor | AUDIO

După aproape 3 ore, liderii PSD şi PNL nu au ajuns la o concluzie finală în privinţa comasării alegerilor, în urma şedinţei de coaliţie desfăşurată, joi după-amiază, la Palatul Victoria, au precizat surse politice pentru AGERPRES. „O panică există. Mai ales la nivelul PNL, care riscă să ia un scor foarte prost”, a spus Ioana Ene Dogioiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alegerile europarlamentare ar putea fi comasate cu cele locale, pe data de 9 iunie. Așa cum spune în cadrul emisiunii „România în Direct” jurnalistul Sebastian Zachmann, de la Prima TV, ar fi o chestiune pentru care cele două partide ar fi bătut deja palma. Pentru că amândouă ar avea de câștigat.

Sebastian Zachmann, despre comasarea alegerilor 2024

„Dacă se vor comasa alegerile locale cu europarlamentare și pe mobilizarea primarilor, PNL ar lua vreo 3-4 procente în plus. Deci ar ajunge la 20% sau poate chiar ar depăși 20%, iar PSD cu siguranță nu ar mai avea emoția pragului psihologic de 30% și s-ar putea duce spre 32-33%”, a spus Sebastian Zachmann la Europa FM în emisiunea „România în Direct”.

Potrivit lui Sebastian Zachmann, comasarea alegerilor ar duce și la un rezultat mai slab pentru partidele extremiste. Perspectiva obținerii unor scoruri bune de către AUR, de exemplu, e o chestiune care – spune Ioana Ene Dogioiu, realizator „Piața Victoriei”, la Europa FM – crează panică.

Ioana Ene Dogioiu: „O panică există. Mai ales la nivelul PNL”

„O panică există. Mai ales la nivelul PNL, care riscă să ia un scor foarte prost cu 1 în față. Și se poate dărâma toată coaliția, ceea ce este o problemă și pentru PSD. Există și o doză de manipulare. Oricum ar fi, este foarte periculos cu adevărat”, a spus Ioana Ene Dogioiu la Europa FM.

Coaliția de guvernare ia în calcul și comasarea alegerilor prezidenţiale cu cele parlamentare. PSD şi-ar dori ca alegerile parlamentare să aibă loc în acelaşi timp cu turul 2 al alegerilor prezidenţiale, pe data de 8 decembrie, iar PNL vine cu o contraofertă: turul 1 al alegerilor prezidenţiale, plus cele parlamentare pe 2 decembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Marcel Ciolacu: „Aprobăm astăzi Creditul Fermierului. Alocăm aproape 165 de milioane de euro” / „Achităm o cotă de 50% din facturile din energia electrică folosită în irigarea culturilor agricole” | VIDEO