Confidenţialitate

Marcel Ciolacu: „Aprobăm astăzi Creditul Fermierului. Alocăm aproape 165 de milioane de euro” / „Achităm o cotă de 50% din facturile din energia electrică folosită în irigarea culturilor agricole” | VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la începutul ședinței de Guvern de joi că astăzi Executivul va adopta Creditul Fermierului, alocând 165 de milioane de euro. El a amintit și de vestea dată de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în această săptămână, privind retragerea proiectului care vizează reducerea pesticidelor folosite în agricultură.

  • Aprobăm astăzi Creditul Fermierului, Alocăm aproape 165 de milioane de euro și acoperim partea cea mai importantă dobânzii la creditele bancare. Suportăm rata dobânzii ROBOR, iar fermierii rămân cu marja ce nu poate depăși 1,95% pe an. Sprijinul este de maximum de 280.000 de euro pe 5 ani.
  • Achităm și în anul 2024 o cotă de 50% din facturile din energia electrică folosită în irigarea culturilor agricole.
  • Veste bună de la Bruxelles: Comisia Europeană retrage proiectul controversat privind pesticidele în agricultură, care i-ar dezavantaja serios pe fermierii noștri. Este o victorie atât a Guvernului, cât și a celor mai serioși parlamentari români.
  • Cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș voi stabili o foaie de parcurs în privința rezolvării concediilor medicale pentru pacienții cu boli grave și femeile însărcinate. Trebuie să descurajăm abuzul de concedii medicale nejustificate, însă este nevoie de o clarificare legislativă în sprijinul celor aflați în situațiile în care acest tip de concediu este obligatoriu.”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a transmis, de asemenea, că Executivul a adoptat noi măsuri de sprijin pentru agricultorii români.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Persoanele cu boli grave și femeile însărcinate ar urma să fie scutite de taxa de 10 % pe concediu medical. Contribuția, valabilă pentru restul categoriilor. Prim-ministrul: Descurajez abuzul de concedii medicale | AUDIO