Confidenţialitate

Coaliția de guvernare se întâlnește azi pentru discuții privind o listă comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare

Partenerii politici PNL-PSD vor avea, marţi, 27 februarie, o şedinţă în care vor discuta, printre altele, despre o listă comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare, a declarat premierul Marcel Ciolacu după evenimentul de la Camera de Comerț Americană. Liderul social-democraților a precizat că şedinţa ar urma să înceapă la ora 16:00. 

Șeful Executivului nu a dorit să comenteze informaţia privind întâlnirea pe care preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a avut-o cu omul de afaceri Dan Ostahie, alături de unul dintre consilierii săi, Remus Borza, pe tema unei posibile candidaturi la Primăria Capitalei.

Citește întreaga știre aici: Nicolae Ciucă, filmat în timp ce lua cina la un restaurant de lux cu un afacerist milionar luat în calcul pentru scaunul de primar general al Capitalei | AUDIO

Marcel Ciolacu: „Nu a existat o solicitare din partea domnului preşedinte Nicolae Ciucă, ca domnul Borza să fie la aceste şedinţe”

Dumneavoastră vreţi să comentez eu ce face PNL, preşedintele PNL? Domnul Borza nu a participat niciodată la o şedinţă de coaliţie pentru că avem conducerile partidelor, dânsul nu face parte din conducerea PNL. Nu a existat o solicitare din partea domnului preşedinte Nicolae Ciucă, ca domnul Borza să fie la aceste şedinţe. Eu discut cu colegii mei de coaliţie, cu care facem şedinţele de coaliţie”, a afirmat Ciolacu.

În urmă cu o săptămână, în ziua anunțării calendarului electoral al anului 2024, liderul PSD a afirmat că, pentru alegerile europarlamentare, coaliția de guvernare își dorește să deschidă lista cu o femeie.

„Am dori să găsim o doamnă care să deschidă lista de europarlamentare – nici membră PSD, nici membră PNL. O doamnă care gândește liberal sau are o meserie social-democrată”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Marcel Ciolacu, despre „Palatul Împăratului”, din ancheta Recorder – o investiție de 7 milioane de euro din bani publici: „Nu vă pot răspunde dacă este pregătită pentru președinte sau nu” | VIDEO