Confidenţialitate

Coaliția nu se pune de acord cu data alegerilor prezidențiale. Ședința de Guvern de joi, amânată | AUDIO

Coaliția nu se pune de acord cu data alegerilor prezidențiale. Ședința de Guvern de astăzi – în care ar fi trebuit să se emită decizia pentru organizarea alegerilor – a fost amânată pentru că social democrații și liberalii își doresc date diferite pentru alegerea președintelui. La această oră, la Palatul Victoria, liderii celor două partide încearcă să deblocheze situația.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ședința de Guvern era programată pentru ora 10:00. O ordine de zi a ședinței nu a fost furnizată de Executiv și, potrivit unor surse citate de Știrile Pro TV, astăzi urma să să fie emisă Hotărârea de guvern privind organizarea alegerilor prezidențiale.

Liderii celor două partide s-au întâlnit și aseară pentru a discuta această temă, fără rezultat însă pentru că fiecare dorește un alt calendar: social democrații în septembrie, liberalii – mai aproape de alegerile parlamentare care vor avea loc în luna decembrie.

„Este evident că alegerile pentru funcția de președinte sunt în septembrie”, a spus Marcel Ciolacu.

„Trebuie să negociem până în momentul în care avem un rezultat echilibrat”, a spus Nicolae Ciucă.

Atât Marcel Ciolacu cât și Nicolae Ciucă au anunțat că partidele pe care le reprezintă vor avea propriul candidat la prezidențiale

Întrebat ieri când este mai bine să fie organizate alegerile pentru viitorul președinte al României, Klaus Iohannis a răspuns.

„Nu contează, după părerea mea, dacă au loc în septembrie, în octombrie sau în noiembrie, președintele României trebuie să fie ales de romțni și nu de partide”, a spus Klaus Iohannis.

Data limită pentru stabilirea calendarului alegerilor prezidențiale este 2 iulie. Coaliția a stabilit inițial ca acestea să aibă loc pe 15 și 29 septembrie, după ce prin Parlament a trecut legea care permite ca alegerile prezidențiale să aibă loc înainte cu trei luni de încheierea mandatului președintelui în funcție.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: CSAT se reunește în ședință. Analiza privind cedarea unui sistem PATRIOT către Ucraina – pe agendă