Coadă de dinozaur vândută cu aproape 10.000 de dolari

O coadă de dinozaur de 4 metri şi 180 de kilograme a fost vândută la licitaţie cu 1,8 milioane de pesos – 96.774 de dolari – într-o operaţiune de ajutorare a persoanelor afectate de cutremurul din septembrie din Mexic, a informat Casa Morton citată de EFE.

Descoperită în Maroc, coada de Atlasaurus a fost scoasă la vânzare de Pietra Gallery, specializată în fosile şi achiziţionată de un cumpărător anonim, a declarat Kristina Velfu, responsabila cu presa a galeriei.

Cumpărătorul va dona banii Fundaţiei Bancomer pentru reconstrucţia şcolilor avariate de seismele care au avut loc în statele mexicane Chiapas, Oaxaca, Morelos, México, Puebla şi Ciudad de México, a explicat ea.

Pe parcursul licitaţiei au fost prezentate diferite oferte pentru coada de dinozaur, dar vânzarea s-a încheiat sub valoarea sperată, cu puţin mai mult decât preţul de pornire.

Potrivit galeriei, coada de dinozaur a avut nevoie de între 200 şi 300 ore de muncă din partea paleontologilor marocani, care au curăţat şi a asamblat piesele într-un laborator din statul Utah, SUA.

Atlasaurus a primit numele de la muntele Atlas din Maroc având în vedere că primul exemplar al acestui dinozaur a fost descoperit în această regiune; numele său înseamnă „Şopârlă din Atlas” şi putea ajunge să măsoare 18 metri lungime şi să cântărească 22 de tone.

Este vorba de prima licitaţie în care este vândută o fosilă de dinozaur în Mexic, a cărui legislaţie interzice vânzările de acest tip când fosilele sunt descoperite în ţară fiind considerate patrimoniu naţional.

Sursa foto: reuters.com
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS