Coadă de 5 kilometri la Vama Nădlac

Circulaţia camioanelor prin cel mai mare punct de trecere a frontierei de vest, cel de pe autostrada Nădlac-Arad, se desfăşoară cu dificultate marţi din cauza faptului că TIR-urile aşteaptă, coform aplicaţiei Poliţiei de Frontieră, chiar şi peste 3 ore (180 DE MINUTE) pentru a ieşi din ţară, însă şoferii se plâng că stau chiar şi mai mult.

Coloana de camioane se întinde pe cca 5 km, acestea fiind parcate pe banda de urgenţă a autostrăzii – transmite corespondentul Europa FM, Ciprian Boițiu.

Poliţia patrulează în zonă pentru a se evita blocarea circulaţiei, mai ales că unii şoferi ies din coloană pentru a ajunge peste rând.

Poliţiştii de frontieră spun că aglomeraţia s-a creat ca urmare a numărului mare de camioane care doresc să iasă din ţară după ce luni transportatorii români nu au lucrat pentru că a fost Paştele Ortodox.

Autorităţile estimează că aglomeraţia va dura şi în orele următoare.

Circulaţia maşinilor mici şi a autocarelor nu este, însă, afectată.

Circulaţia prin celelalte puncte de trecere a frontierei de pe graniţa cu vest se desfăşoară normal, aşteptându-se cel mult 30 de minute.

Din aceste motive, poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi alte puncte de trecere a graniţei.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

Cine este nemulţumit de cum merg controalele în Frontieră, poate reclama la numărul de telefon 021-95.90.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS