Confidenţialitate

CNSU, reguli pentru angajați și angajatori: Telemunca sau activitatea în schimburi acolo unde este posibil

CNSU propune ca toți angajatorii, privați sau de stat, să organizeze programul de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puțin jumătate din angajați.

În cazul în care acest lucru nu este posibil, se propune muncă în schimburi. În instituții publice vor putea intra doar persoanele care au vaccin sau au trecut prin boală în ultimele 6 luni. Excepție fac angajații acestor instituții.

Același lucru se propune și pentru firmele private care funcționează în clădiri unde lucrează mai mult de 50 de angajați. Pentru situațiile urgente, certificate de deces, de naștere, instituțiile responsabile vor organiza spații speciale în exteriorul clădirii la care să aibă acces și persoanele nevaccinate anticoronavirus.

Purtarea măștii devine obligatorie în toată țara, în spațiile publice deschise și închise și la locul de muncă, indiferent de rata de răspândire a cazurilor de coronavirus.

Sursa Foto: Pixabay

Citește și: Raed Arafat: În mall-uri și hoteluri, doar cu certificat verde. Restricțiile intră în vigoare de luni. Un certificat verde fals înseamnă dosar penal.