Confidenţialitate

CNAS anunță că multe documente medicale își pierd valabilitatea mâine | AUDIO

Casa Națională de Sănătate anunță că unele documente – a căror valabilitate a fost prelungită, în repetate rânduri, pe perioada stării de alertă –  își vor pierde valabilitatea pe 31 martie.

De mâine, va fi necesară o nouă evaluare și recomandare a medicului specialist pentru ca medicul de familie să poată elibera anumite rețete sau bilete de trimitere.

Medicul Dana Ștefana Popescu, secretar al Societății Naționale de Medicina Familiei, e convinsă că se va crea aglomerație în policinici, în perioada următoare, deoarece sunt foarte mulți bolnavi care au nevoie de recomandările medicilor specialiști:

 

”Dacă această facilitate nu va exista, va fi un exod către ambulatorul de specialitate pentru a obține programări. Avem medicamente pentru care avem proba timpului, pacienții noștri iau tratamentul de un an, evoluția este foarte bună, fără să îi mai trimitem la alte bariere, și acum trebuie să îi trimitem pentru că așa vor autoritățile. Este foarte mare aglomerație pe holuri la ambulatorii”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Casa de Sănătate menționează că se vor putea face în continuare consultații medicale la distanță, în ambulatoriu și în medicina primară, fără a fi necesară utilizarea cardului național de sănătate.

  • Florentina Mihăiță