CNAIR va realiza două intersecții de tip giratoriu pe Centura București, în zona Pasajului Otopeni

CNAIR va realiza două intersecții de tip giratoriu pe Centura București, pentru sistematizarea accesului din DN 1 pe Centura București, în zona pasajului Otopeni, potrivit unui comunicat emis joi de companie.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), unul dintre sensurile giratorii va fi situat la aproximativ 2.950 de metri de pasajul rutier spre Mogoșoaia (km 69+031), iar cel de-al doilea sens giratoriu se va construi la intersecția cu Strada Drumul Gării (zona Lukoil), respectiv la km 1+277.

De asemenea, „pe axa centurii, între cele două sensuri giratorii a fost prevăzută amplasarea unui parapet prefabricat din beton tip New Jersey, care ajută la separarea fluxurilor de circulație”, se anunță în comunicatul citat.

Compania transmite că se va amenaja un sens giratoriu provizoriu până la obținerea tuturor avizelor.

„Compania menționează că până la obținerea tuturor avizelor necesare demarării procedurii de amenajare a celor două intersecții și pentru familiarizarea participanților la trafic cu noua configurație a intersecției din zona Lukoil (km 1+277), s-a decis de comun acord cu conducerea Direcției Rutiere amenajarea sensului giratoriu în soluție provizorie. Aceasta se va face din parapet lestabil, urmând ca soluția definitivă să fie implementată pe teren în cursul anului 2017”, se arată în comunicat.

Până în prezent, pentru amenajarea intersecției provizorie au fost montați pe teren stâlpii aferenți indicatoarelor rutiere, a fost achiziționat parapetul lestabil necesar amenajării insulei centrale a sensului giratoriu și a insulelor de separare a fluxurilor de circulație, au fost achiziționate consolele pentru amplasarea indicatoarelor de orientare în vederea presemnalizării direcțiilor într-o intersecție cu sens giratoriu și a fost comandat parapetul prefabricat din beton tip New Jersey, prevăzut pentru separarea fluxurilor de circulație.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere colaborează la acest proiect cu Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS