CNAIR: Transfăgărășanul se închide, de sâmbătă, de la ora 15.00

Circulația rutieră  pe Transfăgărășan (DN 7C), între Piscul Negru și Bâlea Cascadă, va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule, ca urmare a căderilor de zăpadă, viscolului, ceței și pericolului de avalanșă. Restricția se aplică de sâmbătă, începând cu ora 15:00, arată un comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Decizia a fost luată de Sectarul de Stat al Ministerului Transporturilor, Mircea Biban și CNAIR, în baza avertizărilor meteo existente.

Având în vedere riscul major pentru viața și integritatea corporală a participanților la traficul rutier, cauzat de evoluția vremii în acest anotimp, secretarul de stat și CNAIR au luat decizia închiderii circulației pe acest sector de drum, până la începutul lunii iulie 2018, când condițiile meteo vor permite reluarea traficului rutier.

Între timp, până la ora închiderii circulației de la ora 15.00, se va acționa pentru a le permite persoanele aflate în zonă să iasa de pe ruta DN 7C (Transfăgărășan).

Reprezentanții CNAIR se vor afla pe traseu pentru a îi ajuta pe cei care întâmpină eventuale greutăți la coborârea de pe Transfăgărășean, dar și pentru a interzice intrarea pe acest drum național.

CNAIR a luat legătura în acest scop și cu reprezentanții Salvamont și cei ai Poliției.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, dar si pe pagina de Internet a CNAIR, cu informații referitoare la trafic.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS