Confidenţialitate

CNADNR încheie socotelile cu Vinci-Strabag-Aktor pentru construcția autostrăzii Cormarnic-Brașov

Compania Națională a Autostrăzi renunță definitiv la asocierea cu firmele Vinci-Strabag-Aktor pentru construcția autostrăzii Cormarnic-Brașov.
Încă în funcție, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a intervenit astăzi la emisiunea România în direct și a explicat că autostrada către munte se va construi cu bani de la Uniunea Europeană.
În această variantă, costul estimat pentru realizarea celor 60 de km care ar trebui să traverseze Valea Prahovei este de aproximativ  un miliard de euro. Prețul este cu cel puțin 800 de milioane mai mic decât dacă drumul ar fi fost construit de cele trei firme străine în regim de parteneriat public privat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autostrăzile Cormarnic – Brașov și Pitești-Sibiu figurează ca priorități în Master Planul General de Transport înaintat de ministerul de resort Comisiei Europene.
Recent, oficialii de la Bruxelles au anunțat că Master Planul ar putea fi aprobat în luna iulie, urmând ca apoi, Guvernul de la București să aprobe strategia de transport. Este a cincea amânare în ultimii trei ani.
Fără aprobarea acestul document cheie, România nu va primi cele 5 miliarde de euro disponibile pentru dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, feroviar, naval și aerian.
Ioan Rus este însă optimist.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.