CM 2018: Anglia învinge Columbia la penaltiuri

Englezii au trecut la lovituri de departajare de Columbia după ce au fost egalați în minutul 93, 1-1.

Golgheterul turneului final, Harry Kane a ajuns la a 6-a reușită după ce a transformat un penalty în minutul 57 iar pentru sud-americani a marcat din nou fundașul Barcelonei, Yerry Mina, aflat la al 3-lea gol în meciuri consecutive.

Anglia s-a impus pentru prima dată în istorie la penaltyuri într-o competiție majoră, 4-3, deși Henderson a ratat primul. Imediat Uribe a tras în transversală iar apoi Pickford a apărat șutul lui Bacca pentru ca Dier să transforme lovitura decisivă.

De menționat că starul columbian James Rodriguez nu a putut fi recuperat după accidentarea suferită în meciul cu Senegal și s-a aflat în tribună.

Anglia va juca pentru califcarea în semifinale cu Suedia, învingătoare cu 1-0 în fața Elveției. Forsberg a marcat la jumătatea reprizei secunde unicul gol al unui meci destul de anost.

Miercuri și joi este pauză la Cupa Mondială. Primele două sferturi de finală sunt programate vineri: Franța – Uruguay și Belgia – Btazilia iar sâmbătă Suedia – Anglia și Croația – Rusia, aceasta fiind și împerecherea pentru penultimul act.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS