CLUJ: Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale orașului se va închide pentru 3 ani

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Clujului se va închide timp de 3 ani. Este vorba despre Biserica Sfântul Mihai, care va intra în ample lucrări de reabilitare.

Biserica romano-catolică a obținut o finanțare de 18 milioane de lei din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare și va fi închisă timp de trei ani de zile.

Potrivit preotului capelan Stelian Vereș, planul tehnic va fi depus în această lună, după care se va trece la alegerea firmei care va executa lucrările de renovare, acestea fiind programate undeva între Paști și Rusalii.

Costurile totale se ridică la 22 de milioane și includ reabilitarea acoperişului, reorganizarea ţiglelor şi curăţarea pereţilor de piatră.

În acelaşi timp, biserica va fi dotată cu un sistem de iluminare şi o reţea electrică modernă, precum şi cu un sistem de încălzire.

Biserica Sfântul Mihail a fost construită în secolul al XIV-lea și este unul dintre monumentele emblematice ale Clujului, fiind reprezentantiv, totodată, pentru arhitectura gotică din Transilvania.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS