Confidenţialitate

Cluj: Un bărbat a chemat un echipaj SMURD sub pretextul să se simte rău. De fapt, nu voia să se murdărească de noroi | AUDIO

Un bărbat de 60 de ani din județul Cluj a scos din circuit pentru o zi un întreg echipaj al SMURD, după un apel fals făcut la 112. După o întreagă aventură, în care paramedicii au fost nevoiți să apeleze la mașini de teren, s-a dovedit că bărbatul avea de fapt intenția de a ajunge în Cluj-Napoca, lucru pe care nu-l putea face altfel din cauza noroiului.

Apelul făcut la 112 semnala un caz de urgență medicală într-o localitate de la periferia municipiului Cluj-Napoca. Un echipaj al SMURD a plecat îndată spre domiciliul persoanei, iar la un moment dat, din cauza că mașina s-a împotmolit în noroi, au fost nevoiți să mute toată aparatura medicală în două mașini de teren puse la dispoziție de o firmă privată.

Odată ajunși în locuința bărbatului, au avut surpriza să constate că au fost victima unui apel fals, în condițiile în care acesta era bine mersi, ba chiar intenționa să folosească ambulanța solicitată pentru a ajunge în oraș, și gratuit și fără să-și murdărească pantofii prin noroaiele din sat.

Așa zisa misiune a salvatorilor a durat mai bine de patru ore, pentru că, odată întorși la unitate, aceștia au fost nevoiți să curețe ambulanța de noroi, deoarece nu putea fi trimisă în aceste condiții la alte cazuri.

Cei de la ISU Cluj fac un nou apel către populație pentru a nu suna la serviciul 112 decât în cazul unei urgențe reale, și asta pentru că, în timp ce paramedicii sunt în drum spre o persoană închipuit bolnavă, poate apărea oricând un caz medical critic real, și care nu poate beneficia de intervenția salvatorilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Facebook / ISU Cluj

Citește și: În weekendul de 1 Mai, polițiștii ies cu 350 de radare pe drumurile din România și vor controla șoferii dacă au consumat alcool | AUDIO