CLUJ: Tramvaie pictate de artiști stradali stau să fie puse în circulație

Un artist stradal, Laurențiu Alexandrescu, dă culoare transportului urban din oraș.

Este vorba de un tramvai pictat, al treilea de acest fel care va circula în Cluj, transmite corespondentul Europa FM, Cătălin Șuciu.

Artistul spune că în acest fel un mijloc e transport foarte vechi, ruginit, devine o galerie de artă pe roți.

„Culoarea poate să îmbrace orice suport din mediul urban și să dea un aer optimist. În cazul acesta ajută la conștientizarea folosirii transportului în comun”, a povestit autorul picturii. Este al treilea tramvai pictat din Cluj, parte din proiectul „Galerie de artă pe roți” susținut de festivalul Jazz in The Park.

Proiectul este unul de revigorare vizuală prin artă a tramvaielor vechi din Cluj și de transformare a mijloacelor de transport în comun într-o galerie de artă pe roți.

Tramvaiul va intra în circulație de luni, 5 martie.

Anul acesta, Jazz in the Park va avea loc la Cluj timp de 11 zile, în perioada 21 iunie – 1 iulie.

Festivalul și-a anunțat primele trupe confirmate pentru ediția din 2018: Fanfare Ciocârlia, Moonlight Breakfast, A-C Leonte, JazzyBIT, Antal Gabor Trio.

Concertele din cadrul festivalului vor avea loc în Parcul Central, pe Malul Someșului – scena dedicată concursului -, în săli de concerte și în alte spații publice din oraș.

Intrarea la evenimentele din spațiul public este liberă, pe bază de bilet neobligatoriu, iar pentru concertele din săli vor fi puse în vânzare abonamente.

Banii din biletele neobligatorii ajung în Fondul Jazz in the Park, inițiativă care sprijină proiectele artistice.

Sursă foto: Jazz in The Park/facebook
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS