Confidenţialitate

CLUJ: Spitalul de campanie de la Sala Polivalentă va fi desființat | AUDIO

Spitalul de campanie amenjat la Sala Polivalentă din Cluj va fi desființat, de săptămâna viitoare, a spus la Europa FM, primarul Clujului, Emil Boc.

Edilul a precizat că niciun bolnav de COVID-19 nu a fost internat aici, iar numărul celor infectați cu coronavirus este în continuă scădere:

“Nu se mai justifică menținerea, având în vedere scăderea numărului de cazuri. În municipiul Cluj-Napoca, mai avem șapte cazuri active. Nu am internat niciun pacient la Sala Polivalentă, ci doar a fost pregătită pentru intervenții de urgență în cazul în care spitalele n-ar fi făcut față.

Până în 9 iunie inclusiv, amplasamentul rămâne în formula actuală. La Sala Polivalentă se vor relua treptat antrenamentele.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dotările din acest spital de campanie, peste 350 de paturi, vor rămâne în depozitele Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru a fi folosite în caz de urgență.

48 de ore durează amenajarea unui astfel de spital, spune primarul Clujului:

“ISU, proprietarul infrastructurii, le va avea depozitate și le poate utiliza pentru acțiuni colective în caz de dezastre naturale, pandemii sau orice este nevoie când avem ictime multiple. În 48 de ore pot fi montate și puse la dispoziție. Spitalele din Cluj nu sunt la faza în care să nu aibă paturi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De marți, Sala Polivalentă din Cluj va fi eliberată și va putea găzdui pentru început antrenamente ale sportivilor, iar mai târziu și competiții sportive și evenimente culturale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Spitalul de campanie de la Sala Polivalentă din Cluj a fost amenajat din fonduri private și a costat aproape 1 milion de lei.