Confidenţialitate

CLUJ: Primarul comunei Florești – trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Primarul comunei Florești, de lângă Cluj, Horia Șulea, a fost trimis în judecată într-un dosar care vizează trei infracțiuni de abuz în serviciu.

Potrivit datelor publicate de Judecătoria Cluj Napoca, dosarul a fost înregistrat în 26 ianuarie, urmând ca într-o primă etapă să pronunțe Camera Preliminară, legat de modul în care au fost administrate probleme în cursul urmării penale.

Conform datelor prezentate de procurori, în perioada decembrie 2012 – martie 2013, Horia Şulea ,în calitatea sa de primar și ordonator principal de credite, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti.

Mai precis, Șulea ar fi dispus efectuarea unor plăţi nelegale în cuantum total de 123.516,4 lei. Procurorii mai arată că în perioada iulie 2012 – noiembrie 2012, Șulea ar mai fi efectuat plăţi nelegale’ și pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii, în cuantum de 54.126 lei. Și în perioada februarie 2013 – decembrie 2013, în calitatea sa de primar, Șulea şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de curăţenie stradală a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, în cuantum total de 98.883,7 lei.

Horia Şulea este acuzat de procurori de trei infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată, iar faptele sale ar fi creat un prejudiciu la bugetul local de peste 270.000 de lei. De altfel, pentru un teren de peste 3000 de mp, aflat în proprietatea lui Șulea, procurorii au instituit sechestru asiguratoriu.