CLUJ: Primăria va cumpăra 30 de autobuze electrice

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul orașului Cluj-Napoca anunță că municipalitatea va cumpăra 30 de autobuze electrice.

Valoare totală a contractului se ridică la 15 milioane de euro.

‘Azi am semnat acordul cadru privind achiziționarea a 30 de autobuze electrice. Primele 11 autobuze electrice vor fi livrate, potrivit contractului, în maxim 9 luni de la semnarea contractului subsecvent (cel târziu martie 2018). Banii pentru aceste 11 autobuze provin din fonduri elvețiene (85%) și buget local (15%). Următoarele 19 autobuze urmează să fie achiziționate din fonduri locale și europene. Autobuzele au o capacitate de 78 de locuri, dotate cu wi-fi, camere video, aer condiționat și platformă joasă pentru persoane cu dizabilități’, scrie Emil Boc.

Costul fiecărui vehicul este de 500.000 de euro.

‘Autobuzele au o garanție de 5 ani, costurile de mentenanță și piese de schimb fiind asigurate de firma câștigătoare, Solaris. De asemenea, autobuzele au o autonomie de 105 km și vor fi încărcate în 13 stații lente și rapide. Încărcarea lentă durează 6 ore, iar cea rapidă 10 minute. Prețul unui autobuz electric este de aproximativ 500.000 euro’, adaugă Emil Boc în postarea sa.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS