Confidenţialitate

Cluj: Polițiștii din Europol și de la Penitenciarul Gherla au protestat în fața Prefecturii. Vor aplicarea Legii salarizării, de la care au fost omiși | AUDIO

Polițiștii clujeni din cadrul Europol și de la Penitenciarul Gherla au protestat, marți, în fața Prefecturii, solicitând acordarea tranșelor de salarizare prevăzute în Legea unitară a salarizării, de care au fost privați după emiterea unui ordonanțe de urgență.

Ei spun că sunt supuși unei discriminări nefirești din partea statului român, având în vedere că alte categorii sociale beneficiează deja deja de drepturile prevăzute în legea salarizării din 2017.

La protestul din fața Prefecturii Cluj au participat câteva zeci de polițiști, extrem de gălăgioși pe durata celor două ore petrecute la o temperatură de minus 2 grade Celsius.

Florin Mureșan, președintele Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare, filiala Gherla:

„Această lege unitară a salarizării pe sistemul bugetar se aplică la unii da, la alții ba. De exemplu, la medici s-au dat toate tranșele de salarizare care trebuiau să se termine la 1 ianuarie 2022, la noi s-au acordat două tranșe și s-au anulat apoi prin ordonanțe de urgență. Nu neapărat de salariu este problema, e problema de sporuri, dacă s-ar aplica Legea salarizării am scăpa de aceste sporuri, toată lumea spune că avem sporurile mari, asa ar rămâne maxim 30% sporuri, restul ar fi salariul.”

„Polițiștii nu mai doresc să fie discriminați și solicită aplicarea Legii salarizării de la care au fost omiși anul trecut. S-a omis o ordonanță de urgență prin care acestora nu li s-a acordat dreptul cuvenit prin lege, și ne este teamă că și anul viitor vom fi omiși de la plata etapizată”, a spus și Bruckental Ioan Andrei, președintele Sindicatului Europol, filiala Cluj.

Protestele polițiștilor se vor muta, din 16 decembrie, la Ministerul de Interne, iar din 17 decembrie la sediile partidelor din actuala coaliţie de guvernare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Sandu Mureșan

Citește și: Brașov: 8 angajați ai RAR, reținuți într-un dosar de luare de mită. Ar fi avizat autoturisme cu probleme grave, inclusiv lipsa frânelor | AUDIO