Confidenţialitate

Cluj – Peste 40 de copii din 2 localități nu vor mai merge la școală pentru că drumul este impracticabil

Peste 40 de copii din 2 sate clujene nu vor mai merge la cursuri începând de săptămâna viitoare pentru că drumul către școală este impracticabil.

E vorba de elevii din localitățile Feiurdeni și Pădureni. Drumul către școala, aflată în comuna Chinteni, este plin de cratere și se pune în pericol viața copiilor, susțin autoritățile din zonă.

Primarul comunei Chinteni – Lucia Suciu – spune că drumul județean este un dezastru și, până acum, Consiliul Județean Cluj nu a făcut nimic în acest sens.

“Nemulţumirea noastră, a comunităţii din Chinteni, este legată de tronsonul de drum care trece prin satele Pădureni – Feiurdeni – Satu Lung şi le leagă cu centrul de comună Chinteni, care este impracticabil, este un dezastru. Sunt gropi, cratere de peste o jumătate de metru diametru şi sunt unele lângă altele. Consiliul Local Chinteni a decis ca, până la rezolvarea situaţiei, să nu mai permită celor două microbuze să îi transporte pe elevi la şcoală, pentru că se pune în pericol viaţa lor. Astfel, de luni, 43 de copii de la clasele V-VIII nu vor mai merge la şcoală”, a spus primarul Lucia Suciu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În replică, reprezentanții Regiei de Administrare a Domeniului Public susțin că, începând de luni, de la ora 12, vor începe lucrările de reabilitare.

CJ Cluj a alocat, în acest sens, suma de 400 de mii de lei.