Confidenţialitate

Cluj: Peste 100 de elevi din Gherla au început școala în săli de clasă amenajate în demisolul unei biserici | AUDIO

Peste 100 elevi din Gherla, județul Cluj, au început anul școlar în incinta unei biserici din localitate, care a ameanajat la un demisol patru săli de clasă. Cum s-a ajuns aici? Școala la care elevii învață în mod obișnuit, se află în renovare, dar constructorul nu a terminat lucrările la timp.

Mai mulți elevi ai Școlii nr. 1 din  Gherla au început anul școlar în Biserica Sf. Treime din localitate, în patru săli de clasă amenajate la demisolul lăcașului de cult. Clădirea unității școlare este în curs de modernizare iar Primăria Gherla a prelungit contractul pentru lucrări, după ce constructorul nu a reușit să termine șantierul la termen. Ca să evite cursurile după un program în două schimburi, conducerea școlii din Gherla a căutat spații alternative.

După o lungă perioadă, a primit o propunere inedită de la Protopopiat. Amenajarea unor săli de clasă într-un spațiu din incinta bisericii Sfânta Treime. În acest fel au ajuns 120 de elevi să învețe la biserică. S-a primit și avizul temporar de funcționare a școlii în biserică iar elevii au început anul școlar.

Cel mai devreme, ei se vor întoarce la școala obișnuită abia anul viitor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cătălin Suciu