Confidenţialitate

Cluj: Pacienții Covid sunt intubați în ambulanțe pentru că la ATI nu mai sunt locuri | AUDIO

Sunt peste 90 de pacienți internați în secțiile de Terapie Intensivă Covid în județul Cluj. De mai multe zile nu este liber nici un pat, iar cererea este foarte mare. Sunt zeci de pacienți internați deja pe secții Covid, care au nevoie tratament în Terapie Intensivă.

În același timp, medicii spun că tot mai mulți ajung cu ambulanța direct în Unitatea de Primiri Urgențe, cu forme severe de boală, se sufocă până la limita stopului-cardiac și sunt intubați pe loc. Unii în ambulanțe, alții în diverse spații din Urgențe. Doctorii încearcă să-i stabilizeze și să caute un loc în alte spitale, doar că la Cluj nu există nicăieri.

Mai mult decât atât, sunt ocupate și secțiile de terapie intensivă intermediară, unde se află cei cu forme medii/severe de boală, care primesc oxigen lângă pat.

Autoritățile din Cluj discută despre mărirea capacității de internare pe terapie intensivă, dar au o mare problemă: e deficit de personal medical și auxiliar. Chiar dacă există aparatură medicală, nu sunt destui medici specialiști și nici asistenți medicali.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cătălin Suciu