Confidenţialitate

Cluj-Napoca: Protest al magistraților față de OUG care modifică legile justiției

Aproximativ 200 de magistrați clujeni au protestat în această dimineață în fața Curții de Apel din Cluj Napoca față de ordonanța de urgență 7, adoptată marți de Guvern.

Este vorba despre actul normatic care, spun magistrații, pune Parchetul General sub control politic.

Judecătorul Cristi Danileț, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a este unul dintre cei care au ieșit în stradă la Cluj Napoca.

El le cere președintelui Klaus Iohannis și Parlamentului să intervină de urgență.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un alt magistrat spune că presiunile împotriva magistraților sunt fără precedent.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După magistrații Clujeni, care săptămâna viitoare vor opri lucrul, și cei de la București vor protesta în această seară.

Judecătorul Cristi Danileț face un apel înclusiv la judecătorii Înaltei Curți să se alăture demersurilor pentru apărarea independenței Justiției.

Anterior, Asociația Forumul Judecătorilor din România a lansat un apel la convocarea adunărilor generale ale judecătorilor și procurorilor de la toate instanțele și parchetele din România.

Conducerea asociației propune adoptarea unui liste cu 11 revendicări. Iată câteva dintre ele: suspendarea modificărilor la legile justiției și a OUG-urilor criticate de Comisia Europeană și Comisia de la Veneția, suspendarea activităţii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie și inițierea de demersuri legale către Avocatul Poporului pentru suspendarea mai multor acte normative.

Un protest similar a avut loc joi, la Craiova.