Confidenţialitate

Cluj, județul cu cea mai mare rată de ocupare a paturilor destinate Covid-19

Rata de ocupare a paturilor destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19 a ajuns la 30,53% la nivel național, în creștere cu 10 procente față de acum o săptămână, potrivit datelor afișate de Ministerul Sănătății, joi dimineață. Sub acest aspect, Clujul este pe primul loc în țară, cu un procent de 67.5 %, urmat de județele Suceava și Bistrița-Năsăud.

Gradul de ocupare a spitalelor este, printre altele, un indicator de care depinde funcționarea cu prezență fizică a școlilor.

În municipiul Cluj-Napooca, rata de infectare cu SaRS-CoV-2 a trecut, joi, de 23 la mia de locuitori, în timp ce în județ este de aproape 17 la mie.

Acest lucru a dus, doar într-o săptămână, la creștere a gradului de ocupare a paturilor destinate pacienților cu Covid-19, acesta ajungând la 67.5 %.

Potrivit Direcției județene de Sănătate Publică, în Cluj sunt disponibile 653 de paturi pentru îngrijirea bolnavilor cu COVID, din care sunt ocupate 463, și 87 de locuri la ATI.

La nivel național, un grad mare de ocupare a paturilor destinate celor infectați cu coronavirus se înreagistrează în județele Suceava, aproape 58.56 %, și Bistrița-Năsăud, cu un procent de 56.56 %.

În municipiul București și județul Ilfov, paturile din spitalele Covid sunt ocupate în proporție de doar 31.42 %.

Acest indicator este utilizat de către autoritățile din România cu privire la desfășurarea cursurilor în unitățile de învățământ. Astfel, în județele în care se depășește procentul de 75 la sută, procesul de educație se va realiza exclusiv în sistem online.

Autor: Sandu Mureșan

Citește și: Școlile vor rămâne deschise și săptămâna viitoare. Sub 75% grad de ocupare în toate secțiile Covid din spitale | AUDIO