Cluj: Comemorarea victimelor tragediei din Colectiv

Victimele tragediei din Colectiv vor fi comemorate marți seară la Cluj, în centrul orașului.

Sute de oameni sunt așteptați de la ora 19:00 să depună flori și candele în fața Monumentului Memorandiștilor.

Clujenii se reunesc în această seară în spaţiul public pentru a aduce un omagiu victimelor din Colectiv, la trei ani de la tragedie.

E un eveniment comemorativ. Oamenii sunt așteptați să depună flori și lumânări lângă Monumentul Memorandiștilor din centrul Clujului – transmite corespondentul Europa FM, Cătălin Suciu.

Apoi, se va asculta, tot ca un omagiu, piesa „The day we die” a formației Goodbye to Gravity, care susținea un concert în Colectiv în momentul producerii tragediei.

Organizatorii evenimentului vor să atragă atenția și asupra condițiilor deplorabile din sistemul de sănătate, mai ales că cele mai multe decese în urma incendiului au fost cauzate de infecțiile intraspitalicești din spitalele de stat.

La Cluj, comunitatea s-a mobilizat după tragedie, iar în urma unui apel public s-au strâns peste 30.000 de euro, bani cu care a fost achizionată aparatură pentru secția de Arți din cadrul Spitalului Județean Cluj. Problemele sunt, însă, departe de a fi rezolvate.

În plus, la trei ani după incendiul în urma căruia au murit 65 de oameni, autoritățile nu au găsit nici un responsabil pentru ce s-a întâmplat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS