Confidenţialitate

Cluj: Capacitatea paturilor pentru bolnavii infectați cu SARS-Cov-2 va crește în zilele următoare | AUDIO

Clujul își mărește din această săptămână capacitatea locurilor în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă pentru bolnavii infectați cu SARS-Cov-2.

De la aproape 70 de locuri, se va ajunge la peste 100 în următoarele zile. Mai multe secții vor fi reamenajate.

Spitalele clujene care tratează COVID-19 sunt asaltate de cazuri tot mai grave, iar presiunea asupra secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă este crescută.

Așa se face că mulți pacienți infectați cu SARS-CoV-2 au fost transferați în alte localiătăți. De exemplu, în ultima perioadă în Curtea Spitalului Județean, la Unitatea de Primire a Urgențelor s-au format aproape zilnic cozi cu ambulanțe cu pacienți aflați în stare gravă.

Mulți au fost intubați direct în UPU, iar alții au primit tratament în salvare. Autoritățile măresc din această săptămână numărul locurilor de ATI pentru COVID-19.

Mai multe secții din spitalele dedicate sunt în reamenajare și vor prelua pacienți în zilele următoare. Medicii atrag însă atenția că această creștere a numărului de locuri nu rezolvă criza sanitară. Pe lângă paturile destinate ATI, e nevoie și de personal medical și auxiliar, iar medicii sunt puțini.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cătălin Suciu