Confidenţialitate

Clotilde Armand reclamă dispariția a peste 1.000 de buletine de vot de la o secție de votare din Sectorul 1 | AUDIO

Continuă scandalul la Sectorul 1 al Capitalei, după alegerile din 9 iunie. Primarul în exercițiu Clotilde Armand, de la USR, face acuzații. Liberalul George Tuță, care și-a proclamat victoria la Sectorul 1, respinge posibilitatea fraudelor la vot.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Candidată pentru un nou mandat de primar, Clotilde Armand acuză modul defectuos în care s-au desfășurat alegerile și a depus o plângere la Parchet, pe numele președintelui Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă.

Primarul în funcție susține că nu are o problemă cu rezultatul votului (care ar situa-o pe locul 2), dar vrea ca acesta să fie un rezultat corect, nu bazat pe falsuri, spune ea.

„Domnul Greblă a patronat un adevărat haos electoral. Pe fondul oboselii sunt nenumărate nereguli. Se pun niște cifre din pix ca să fie conform celor dorite de unii candidați”, a declarat Clotilde Armand.

Clotilde Armand insistă ca voturile să fie re-numărate în anumite secții.

De cealaltă parte, George Tuță, care și-a proclamat victoria la Sectorul 1, respinge posibilitatea fraudelor la vot.

„Vă spun că nu a fost nicio suspiciune pentru ca noi să facem o plângere”, a spus George Tuță.

Într-o nouă postare pe Facebook, din această dimineață, Clotilde Armand reclamă faptul că „au mai dispărut peste 1.000 de buletine de vot, în alb, de la Secția de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazăr”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea și George Călin

Citește și: Alfred Bulai, despre victoria lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei: „Are o calitate pe care oamenii nu o scot în evidență, dar eu o scot: e independent” | VIDEO