Confidenţialitate

Clotilde Armand, acuzată de Agenția Națională de Integritate de incompatibilitate și conflict de interese

Agenția Națională de Integritate o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei de incompatibilitate și conflict de interese, după ce s-a numit manager al unui proiect cu fonduri europene și și-a mărit salariul încălcând legea. ANI a sesizat Parchetul General. Edilul Sectorului 1 susține că nu a încălcat legea și e gata să pună la dispoziția Parchetului toate documentele pe care la va solicita.

Agenția Națională de Integritate susține că pe 18 februarie, edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a numit manager al unui proiect cu fonduri europene, deși legea îi interzice să ocupe simultan cele două funcții.

Noua funcție i-a adus venituri suplimentare de peste 18.000 de lei la salariu.

De altfel, primarul Sectorului 1 ar fi semnat mai multe documente cu încălcarea legii, inclusiv o dispoziție privind majoararea indemnizației lunare cu până la 30%, susține ANI, care a sesizat Parchetul General și Instituția Prefectului.

Contactată de Europa FM, Clotilde Armand nu ne-a răspuns până acum.

Primarul Sectorului 1 a explicat, însă pe pagina sa de Facebook, că înainte de a face numirile în cadrul acelui proiect, a existat o verificare, iar autoritățile competente au transmis că totul este corect.

Clotilde Armand spune că legea îi permite unui funcționat public desemnat prin act administrativ să facă parte din echipa unui proiect finanțat din bani europeni și că o altă lege din 2017 permite majorarea cu până la 25% a indemnizațiilor primarilor care implementează proiecte din fonduri nerambursabile.

Primarul Sectorului 1 susține că e hărțuită de unul dintre membrii PNL sector 1, cel care a făcut plângere la ANI și că  Agenția Națională de Integritate nu i-a permis accesul la dosar.

În comunicatul ANI, apar și numele altor primari, viceprimari și consilieri locali din București și din țară, acuzați de incomapatibilitate, conflict de interese administrativ sau avere nejustificată.

Reacția prefectului Toni Greblă

Clotilde Armand va rămâne în funcția de primar până la o hotărâre definitivă a instanței, deoarece beneficiază de prezumția de nevinovăție, transmite, la Europa FM, prefectul Toni Greblă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Vom aștepta hotărârea Instanței de judecată în legătură cu fapta sesizată de ANI, iar la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești vom face aplicarea prevederilor legale. Lucrurile pot continua dacă va fi hăsită în stare de legalitate sau vom face încetarea de drept a mandatului de primar la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești care va constata conflictul de interese”, a spus prefectul Toni Greblă la Europa FM.

Toni Greblă a menționat că Prefectura este cea care a sesizat Agenția Națională de Integritate în urma unui control făcut în urmă cu o lună și jumătate la primăria Sectorului 1, la finalul căruia au existat suspiciuni legate de un posibil conflict de interese.

Prefectul spune că va sesiza instanța de contencios administrativ pentru a suspenda dispozițiile date de primarul Sectorului 1, considerate ilegale de către ANI, cum ar fi dispoziția legată de majorarea salariului.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Planul lui Nicușor Dan pentru infrastructura Capitalei. Edilul anunță lucrări mari de transport care ar rezolva problemele principale din București | AUDIO